De rubriek Koken staat garant voor pure, eerlijke gerechten, die door iedereen te maken zijn. Lezers kunnen hun eigen recepten ook met ons delen via Facebook of insturen naar info@naober.nl.
Wat is er nu lekkerder dan een gerecht dat zowel warm als koud perfect past bij dit warme weer. Samen met frisse zomergroentes en een koude soep van tomaat een volwaardige voedzame maaltijd.
Voor een lekkere eend hoeven we echt niet naar Frankrijk. Op de Veluwe lopen er duizenden. Ook nog eens heel gemakkelijk te bereiden, dus ideaal voor een zomerse dag.
Dit gerechtje zou ontstaan zijn omdat de kok te weinig pannen had om al het vlees te bakken. Door rauw te serveren kon hij de drukte beter aan. Met tabasco en mosterd wordt het een lekker smeuïg en pittig. Serveer het goed koud.
Op zondag moet je zo min mogelijk in de keuken staan. Chef-kok Eric van Veluwen maakt het u gemakkelijk met een bijzondere doch smakelijke sandwich.
Dit recept is gemakkelijk en gezond. ‘Vis zonder fratsen’ is een ovengerecht. Het staat in een mum van tijd op tafel. En - een beetje vreemd maar wel lekker - met vleesjus!
Een keer weer wat anders dan het traditionele paaseieren zoeken. Ze zitten nu verstopt in het recept. Oftewel, we blijven in de sfeer van de komende Paasdagen, maar dan net even anders.