De rubriek Koken staat garant voor pure, eerlijke gerechten, die door iedereen te maken zijn. Lezers kunnen hun eigen recepten ook met ons delen via Facebook of insturen naar info@naober.nl.
Knapzakje voor op de bbq, een gerecht voor vier personen. Dit gerecht kan van te voren worden klaargemaakt, het hoeft alleen verwarmd te worden op de barbecue. Natuurlijk kun je het vlees ook vervangen door een stevige vissoort.
Met onderstaand recept maak je in een handomdraai overheerlijke taco's met gehakt en een topping naar keuze. Voor je het weet heb je een topper uit de Mexicaanse keuken op je eigen eettafel staan.
Meloen eten we meestal als dessert of erger nog: met dure Ardennerham. Zonde van die mooie ham die kleddernat wordt van het meloenensap. Waarom meloen niet in een volwaardig, zomers recept verwerken?
Hierbij een eenvoudig maar enorm lekker recept voor een tulband appelcake met kaneel. Een heerlijke traktatie op een feestje, maar ook om tussendoor van te smullen!
Trifle: Een superfeestelijke dessert van laagjes cake, room en fruit.
Knapperige groentes? Gril ze dan op een grillplaat of barbecue. Door de hoge temperatuur verbranden de suikers bijna en dat geeft die specifieke roostsmaak. Groentes blijven niet alleen knapperig maar behouden ook meer vitamines.
Deze ‘sla etcetera’ is ideaal voor de zondag. Dan mag het allemaal wat makkelijker en sneller. Maar deze salade met spekjes, kaas en croutons is vooral ook erg lekker.
Soms heeft u even weinig inspiratie en stelt u zichzelf de vraag "wat eten we vandaag?". Roost Buitenkoken inspireert u graag. Dit keer met het recept "Spicey sate’s " met gegrilde Chinese kool.
Dit is geen flauwe tosti van twee laffe boterhammen met smakeloze kaas, waarbij de ketchup de redding is. Nee, dit is een tosti – heuse toast – voor lekkerbekken!