De rubriek Koken staat garant voor pure, eerlijke gerechten, die door iedereen te maken zijn. Lezers kunnen hun eigen recepten ook met ons delen via Facebook of insturen naar info@naober.nl.
Ook in de lente kun je genieten van heerlijke stamppot. Zoals deze stamppot van raapstelen. Stengeltjes zeggen ze in de Achterhoek. Ook wel bekend als keeltjes of bladmoes. Maar het meest bekend zijn ze onder de naam raapstelen.
Ben jij een fan van blauwschimmelkaas? Dan moet je dit recept zeker proberen. Maar ook mensen die niet geen liefhebber zijn zullen hiervan smullen. Het recept is vegetarisch maar eenvoudig aan te passen.
Het is weer aspergetijd! Dit keer een kidsrecept om te smullen, wat ook bij de volwassenen goed in de smaak zal vallen. Lekker als lunch- of hoofdgerecht! Dit recept maak je in 20 minuten klaar en is voor 4 kinderen.
Al dat eten met de paasdagen licht soms best even zwaar op de maag. Maak dan deze lichte paassalade met gepocheerd ei, asperges en zalm. Natuurlijk kan hij ook als bijgerecht.
Asperges met Pasen. Wil je dit jaar eens écht iets bijzonders? Maak dan de sier met deze coquilles Saint Jacques en combineer dit met groene asperges.
Dit keer een recept van Rolande Kuenen voor een heerlijk dinergerecht. Zo zet je straks iets speciaals op tafel met Pasen. Kalfsoesters met pittige mangosalsa.
Heerlijk paasbrood hoort bij Pasen! Maak dit lekkere, luchtige paasbrood met spijs, rozijnen en krenten, poedersuiker en kaneel. Heerlijk voor ontbijt én lunch en tijdens het bakken verspreid zich een heerlijke geur in huis.
Een zoutarm dieet lijkt best lastig. Met een snufje zout maken we veel eten op smaak. Wij geven je tips om je eten toch smakelijk te maken zonder zout.
Een heerlijke Provençaalse stoofschotel zonder zout maar met veel verse kruiden. Het kost even tijd, maar je zet dan ook een zoutarme streling voor de tong op tafel!