Van mooie tomaten kun je nooit genoeg krijgen. Zeker niet van deze ‘Spaanse liefde’; met coeur de boeuf tomaten, verse mozzarella en frisse kruiden.
Pas twee jaren geleden opende zuivelboerderij Holterhof net buiten Enschede een prachtige eigen winkel en nu gaan de zaken zo goed dat er een automaat komt waaruit iedereen allerlei producten kan kopen wanneer hij of zij maar wil.
Dit recept kregen we van een lezeres die de soep maakte met haar kookclub. Een frisse soep die goed kan als voorgerecht of met een broodje uit de oven op een warme dag, als je niet zo'n zin hebt om lang in de keuken te staan.
Ze schrijft columns, is regelmatig gespreksleider in discussies over duurzaamheid, maar ze voelt zich vooral boerin, een boerin met een missie. Heleen Lansink uit Sint Isidorushoeve : "maar we kunnen nog iets doen en veranderen."
Spareribs van de barbecue zijn natuurlijk een klassieker en vaak is het één van de eerste gerechten die mensen proberen wanneer ze een barbecue bij ons aanschaffen.
Een heerlijk chique voorgerecht met verrassende exotische ingrediënten.
In onze boerderijwinkel in het mooie Twekkelo verkopen ze het vlees van eigen vleesvarkens. Speciaal voor u als Naoberlezer hebben ze een mooie vleestas samengesteld.
Je kent het wel, barbecue met de familie, de stokjes gaan erop, meestal zijn ze kurkdroog en randje verbrand. Herkenbaar? Dan wordt het tijd dat je ons recept voor Spaanse pinchos morunos probeert!
Bij Kolenboertje wordt de bavette veel gebruikt, meestal puur, alleen met een beetje peper en zout. Maar dit is ook écht de moeite waard! Botermals, enorm sappig en een fantastische smaakbeleving dankzij de verse pesto.