Je kijkt je ogen uit in de boerderijwinkel Groot Antink net buiten Groenlo. Ze hebben zo´n 65 soorten jam. Wel eens gehoord van groene tomatenjam? Ted Geerdinck ziet het als een uitdaging: maken wat je nergens anders kunt krijgen
In 1962 werd het woord ‘vegan’ voor het eerst genoteerd in de Oxford English Dictionary. De recepten in dit boek zijn veel ouder en horen thuis in de traditionele keuken. Ontdek de grootste parels van de puur plantaardige keuken.
Al vroeg in de lente zijn de vogels in de tuin op zoek naar nestmateriaal. Van takjes en mos bouwen ze de mooiste nesten. Bloembindster Henrieke Lankveld liet zich inspireren en maakte bloemennestjes met een knipoog naar Pasen.
Je kunt er je klok op gelijk zetten, na elke vakantieperiode loopt het aantal meldingen van bedwantsen weer flink op. Zo ook na de voorjaarsvakantie. “Bedwantsen zijn een serieus probleem en komen steeds vaker voor.
Ook zo’n zin in het voorjaar? Dat krijg je helemaal met deze knapperige voorjaarsgroenten in een stevig jasje van aubergine. Heerlijk als bijgerecht voor vier personen of voor twee personen als vegetarisch hoofdgerecht.
In de jaren vijftig komen veel mensen vanuit Nederlands-Indië naar Nederland. Onder hen veel kinderen opgegroeid in de periode tussen kolonialisme en onafhankelijkheid. Zij dragen de herinneringen voor altijd bij zich.
Boerderijwinkel Fruitbedrijf Horstink in Rha, net buiten Steenderen verkoopt al bijna 60 jaar rechtstreeks aan de consument. Vandaag de dag hebben zij een compleet assortiment prachtige streekproducten in de schappen liggen.
Zucht is een nieuw lentefris biertje met een smaak die doet verlangen naar meer. Zucht is extra speciaal doordat alle ingrediënten op loopafstand van de stadsbrouwerij Bredevoort zijn verzameld. Een korte route van boer naar bier.
Zes eeuwen oud is het prachtige boerenerf van de familie Reef in Twekkelo. Er is een rustpunt (voor thee of koffie) en een pluktuin. De boerderijwinkel heeft een breed assortiment. Deze zomer komt daar verse groenten bij!