Geld besparen terwijl je verduurzaamt? Dat kan met de groene budgettips van Milieu Centraal. Door de inflatie betaal je momenteel meer voor eten en drinken. Een extra reden om verspilling te voorkomen en slim boodschappen te doen.
Met dit eenvoudig te bereiden rundvleesgerecht beleef je op een overheerlijke manier de smaak van vroeger. Het vlees samen met de kruiden en het bier vormt de basis voor een stoere maaltijd. Lekker met rode kool en aardappelpuree.
Het is een groot succes. Klanten op de boerderij van Marcel en Marloes Vrielink in Deurningen tappen hun melk rechtstreeks uit de melktank. Direct van de koe. Verser kan bijna niet.
Krijg je eters op visite en zoek je nog een lekker recept? Wellicht is een Kemperhoen iets? Een scharrelkip uit de Achterhoek. Volgens een recept van Rolande Kuenen.
De lekkerste kazen van versboerderij Daalwiek gaan tot ver buiten de Achterhoek naar de consumenten. "We hebben klanten uit Doesburg maar ook uit Hengelo (Twente)", vertelt Arjan Daalwijk in het prachtige Gelderse Geesteren trots.
Het is een select gezelschap, de bollen, struiken, planten en bomen die zich al vroeg in het voorjaar van hun fleurigste kant laten zien. De ‘veurjoorsbleujers’ kondigen met hun kleurenpracht de lente aan.
Op dagen waarin de R in de maand zich nog flink laat gelden, is zo'n heerlijke boerenkarbonade niet te versmaden. Een recept van Rolande Kuenen.
Wil je ook graag een zomertuin met een kleurrijke bloemenpracht? Vaak is het buiten nog nét te koud. Maar als je een kas hebt of een vensterbank die goed in het licht staat, kun je al beginnen met voorzaaien van zomerbloeiers.
Heerlijke appels en peren onder meer van de rassen Elstar, Golden Delicious, Rode Goudreinette, Jonagold, Wellant, Conference en GieserWildeman. Ze worden allemaal geteeld in de boomgaard in het prachtige Gelderse Overasselt.