Foodcamp op de boerderij
0Zo'n 240 scholieren van het Carmel College uit Raalte (OV) ondergaan vandaag en morgen een foodcamp op de biologische varkenshouderij Neimeijer in Heino en melkveebedrijf van de familie Haarman in Heeten. De leerlingen maken kennis met de dagelijkse praktijk op een landbouwbedrijf, van dierverzorging tot omgang met het milieu en natuur tot nieuwe techniek op de locaties.
De leerlingen sluiten met het bezoek aan de boerderijen een projectperiode af over het produceren van voedsel, schrijft mede-organisator LTO Noord. 'Ze kunnen zelf zien hoe het voedsel geproduceerd wordt en wat er nodig is voor duurzame en gezonde maaltijd. Ze verzamelen producten van het seizoen met de boer en de boer beantwoordt vragen van de leerlingen.'
Interactieve manier
De leerlingen verzamelen producten en bereiden daarmee een gerecht onder begeleiding van een chefkok in een foodtrailer. Ook is er een bootcamp (met onder meer hooibaal-klimmen en touwtrekken) op het erf. 'Jongeren leren op een leuke, interactieve manier over voedselproductie van boer tot bord en een gezonde leefstijl en beleven een dag vol plezier! Na afloop presenteren de leerlingen de opgedane kennis op de verschillende boerderijen aan elkaar en wat ze hiervan meenemen in hun eigen keuzes voor een gezonde leefstijl.'
Het gaat om tweedejaarsscholieren. Het project wordt ondersteund door de gemeente Raalte, Carmel College Raalte, LekkerBoer en Boerderijeducatie Salland en Vechtdal. De twee boerenbedrijven zijn deelnemer aan Salland Boert en Eet Bewust.
Bron: Vee&Gewas
0 Reacties